Plát na piškotovou roládu
330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
370 g vejce
35 g kvalitní voda
35 g cukr krupice
- Pro čokoládový piškot: přidáme 25 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478) + 50 g kvalitní voda.
- Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
- Poté ihned natřeme na plech a pečeme při 250 ºC, 6 minut.
- Z tohoto množství vyrobíme 3 pláty - 60 x 80 cm.
Meruňkový krém
50 g Ztužovač šlehačky Meruňka - na šlehačkové dorty (kód: 1732)
63 g kvalitní voda 20 ºC
250 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
- Ztužovač se smíchá do hladka s vodou min. 20 ºC a vmíchá lehce do našlehané šlehačky.
Lesklá meruňková poleva
50 g Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086)
100 g kvalitní voda
50 g Ochucovací pasta Meruňka (kód: 2417)
Postup
- Krémem naplníme Forma tunel 9x, silikon (kód: 1450) půl centrimetru pod okraj a přikryjeme piškotem.
- Necháme mrazit alespoň 3 hodiny.
- Po vyndání z mrazáku poléváme lesklou meruňkovou polevou a zdobíme lístkem máty.
Související:
Kakao Selecao 22-24% tuku, 1,5 kg
cena za kg: 290,00 Kč
———
Ztužovač šlehačky Meruňka - na šlehačkové dorty, 3 kg
cena za kg: 435,00 Kč
———
Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty, 3 kg
cena za kg: 290,00 Kč
———
Forma tunel 9x, silikon
cena ks: 228,00 Kč
———
Směs na pečení jemného piškotu Biscuit, 25 kg
cena za kg: 95,00 Kč
———