Základ z třeného těsta (na 1 plát Ø 26 cm)
100 g Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
45 g vejce
45 g Máslo 82%
10 g kvalitní voda
- Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3 – 5 min. a poté rozetřeme do vymazané formy.
- Pečeme při 190 ºC po dobu 10 min. při puštěném větrání.
- Po vychladnutí potřeme džemem Farcitura Meruňka (kód: 2416).
Piškotový korpus Bisquit čokoládový (na 1 dortový korpus Ø 24 cm)
330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
216 g vejce
50 g kvalitní voda
- Vše šleháme při vyšších otáčkách po dobu 8 – 10 min.
- Nakonec krátce vmícháme směs 60 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478) se 120 g vody.
- Pečeme při 200 ºC, 30 min. bez větrání, poté 15 min. s větráním.
- Po vychladnutí ukrojime z korpusu plát o výšce 2 cm a ten položíme do formy na základ z třeného těsta, potřený džemem.
- Poté naplníme cca 500 g krému Mandlového.
- Položíme do formy další plát čokoládového korpusu a nakonec zbytek krému Mandlového.
- Uhladíme povrch a necháme v lednici cca 2 hod. zpevnit.
Krém Mandlový (na 1 dort Ø 26 cm)
100 g Ztužovač šlehačky Marcipán - na šlehačkové dorty (kód: 1724)
125 g kvalitní voda 20ºC
500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
- Readymix smícháme do hladka s vodou 20 ºC a poté vmícháme do našlehané šlehačky.
Dozdobení dortu
- Rozdrobíme produkt Plátkové mandle (kód: 1740) a posypeme jimi celý povrch dortu.
- Vytvoříme růžičky z čerstvé šlehačky a dozdobíme produktem Čokoládové ornamenty, hořká čokoláda (kód: 1752) .
Související:
Směs na pečení třeného těsta Sandy, 25 kg
cena za kg: 95,00 Kč
———
Směs na pečení jemného piškotu Biscuit, 25 kg
cena za kg: 95,00 Kč
———
Kakao Selecao 22-24% tuku, 1,5 kg
cena za kg: 290,00 Kč
———
Ztužovač šlehačky Marcipán - na šlehačkové dorty, 3 kg
cena za kg: 350,00 Kč
———
Farcitura Meruňka, 1,5 kg
cena za kg: 242,00 Kč
———