Mandlový dort

Mandlový dort

Základ z třeného těsta (na 1 plát Ø 26 cm)

100 g Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
  45 g vejce
  45 g Máslo 82%
  10 g kvalitní voda

  • Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3 – 5 min. a poté rozetřeme do vymazané formy.
  • Pečeme při 190 ºC po dobu 10 min. při puštěném větrání.
  • Po vychladnutí potřeme džemem Farcitura Meruňka (kód: 2416).

Piškotový korpus Bisquit čokoládový (na 1 dortový korpus Ø 24 cm)

  330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
  216 g vejce
    50 g kvalitní voda

  • Vše šleháme při vyšších otáčkách po dobu 8 – 10 min.
  • Nakonec krátce vmícháme směs 60 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478) se 120 g vody.
  • Pečeme při 200 ºC, 30 min. bez větrání, poté 15 min. s větráním. 
  • Po vychladnutí ukrojime z korpusu plát o výšce 2 cm a ten položíme do formy na základ z třeného těsta, potřený džemem.
  • Poté naplníme cca 500 g krému Mandlového.
  • Položíme do formy další plát čokoládového korpusu a nakonec zbytek krému Mandlového.
  • Uhladíme povrch a necháme v lednici cca 2 hod. zpevnit.

Krém Mandlový (na 1 dort Ø 26 cm)

 100 g Ztužovač šlehačky Marcipán - na šlehačkové dorty (kód: 1724)
 125 g kvalitní voda 20ºC 
 500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Readymix smícháme do hladka s vodou 20 ºC a poté vmícháme do našlehané šlehačky.

Dozdobení dortu

Zmrzlinový den

Související


Doprava za každého počasí

Objednejte do 12:00 a zboží můžete mít druhý den.

Zdarma pro objednávky nad 4000 Kč bez DPH

   Podívejte se jaké bude počasí



...

Odsuzujeme vojenskou invazi Vladimíra Putina do sousední demokratické země. Zároveň přejeme rusům prezidenta s lepším charakterem - a to co nejdříve.