Malinový dort PurSweet

Malinový dort PurSweet

Piškotový korpus čokoládový Ø 26 cm (na 1 dort):

  140 g Směs na piškotový korpus PurSweet (kód: 2425)  
    35 g pšeničná polohrubá mouka  
  175 g vejce
    12 g kvalitní voda

Šlehačkový krém malinový:

150 g      Ztužovač šlehačky Malina PurSweet (kód: 2440)

150 g      kvalitní voda 20ºC

450 g      našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • ztužovač promícháme do hladka v misce s vodou a poté lehce zamícháme do našlehané šlehačky.

Želé:

100 g       Želírovací cukr PurSweet (kód: 1719)
500 g       kvalitní voda 100°C

POSTUP VÝROBY DORTU:

  • Tenkou vrstvu piškotového čokoládového korpusu vložíme na dno vyšší formy a potřeme malinovým krémem a přikryjeme další tenkou vrstvou korpusu. 
  • Natřeme vyšší vrstvou malinového krému.
  • Položíme další tenkou vrstvu korpusu a povrch dortu jemně posypeme výrobkem Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762).
  • Dort necháme v lednici cca 2 hod. zpevnit. 
  • Po vyndání z lednice umístíme na povrch dortu 450 g Mražené maliny lehce promíchané s 20 g výrobku Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762)
  • Postupně zalijeme mírně zchlazeným želé.