Základ z třeného těsta (na 1 plát Ø 26 cm)
100 g Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
45 g vejce
45 g Máslo 82%
10 g kvalitní voda
- Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3 – 5 min. a poté rozetřeme do vymazané formy.
- Pečeme při 190 ºC po dobu 10 min. při puštěném větrání.
- Po vychladnutí potřeme malinovým džemem.
Piškotový korpus Bisquit čokoládový (na 1 dortový korpus Ø 24 cm)
330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
216 g vejce
50 g kvalitní voda
- Vše šleháme při vyšších otáčkách po dobu 8 – 10 min.
- Nakonec krátce vmícháme směs 20 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478) se 40 g vody.
- Pečeme při 200 ºC, 30 min. bez větrání, poté 15 min s větráním.
- Po vychladnutí ukrojíme z korpusu plát o výšce cca 1 cm a ten položíme do formy na základ z třeného těsta, potřený džemem.
- Poklademe plátky odkapaných hrušek a potřeme polovinou čokoládového krému.
- Položíme další čokoládový plát a doplníme formu zbytkem čokoládového krému.
- Uhladíme povrch a necháme v lednici cca 2 hod. zpevnit.
Krém čokoládový (na 1 dort Ø 26 cm)
100 g Ztužovač šlehačky Čokoláda - na šlehačkové dorty (kód: 2122)
125 g kvalitní voda 20ºC
500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
- Readymix smícháme do hladka s vodou 20 ºC a poté vmícháme do našlehané šlehačky.
Neutrální krém
75 g Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086)
100 g kvalitní voda 25 - 30 ºC
500 g našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku
- Readymix smícháme do hladka s vodou 25 - 30 ºC a vmícháme do našlehané šlehačky.
Dozdobení dortu
- Obvod dortu, po vyndání z formy, potřeme našlehanou šlehačkou s Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086) .
- Střed dortu posypeme většími hoblinami z Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099) a Křupavé kuličky v hořké čokoládě Bonn (kód: 1736), které lehce posypeme práškovým cukrem a Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478).
- Po obvodu vytvoříme šlehačkové růžičky ze šlehačky s Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086).
Související:
Kakao Selecao 22-24% tuku, 1,5 kg
cena za kg: 290,00 Kč
———
Směs na pečení třeného těsta Sandy, 25 kg
cena za kg: 95,00 Kč
———
Ztužovač šlehačky Čokoláda - na šlehačkové dorty, 3 kg
cena za kg: 323,00 Kč
———
Čokoláda hořká 58% blok, 2,5 kg
cena za kg: 208,00 Kč
———
Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty, 3 kg
cena za kg: 290,00 Kč
———
Směs na pečení jemného piškotu Biscuit, 25 kg
cena za kg: 95,00 Kč
———
Křupavé kuličky v hořké čokoládě Bonn, 3 kg
cena za kg: 362,00 Kč
———