Lískooříškový dort

Lískooříškový dort

Třené těsto Sandy Ø 26 cm

100 g  Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
  45 g  vejce
  45 g  Máslo 82%
  10 g  kvalitní voda

  • Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3 – 5 min.
  • Pečeme při 190 ºC po dobu 10 min. při puštěném větrání.

Dortový korpus světlý (na 1 dortový korpus Ø 26 cm)

330 g   Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
215 g  vejce
  50 g  kvalitní voda

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
  • Pečeme při 200 ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.

Lískooříškový krém

100 g  Ztužovač šlehačky Lískový oříšek - na šlehačkové dorty (kód: 2010)
125 g  kvalitní voda min. 20 ºC
500 g  našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Readymix smícháme do hladka s vodou 20 ºC a lehce vmícháme do našlehané šlehačky.

Receptura šlehačka na ozdobu

 7,5 g    Ztužovač šlehačky Stabella (kód: 1775)
500 g    Smetana 33% tuku

Bagna rum

  • Svaříme 120 g cukr krupice ve 100 g kvalitní voda a následně ochutíme 44 g Rumu.

Postup

  • Do dortové formy vložíme tenký plát ze  Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413), potřeme  Bagna rum a přikryjeme silnějším plátem  Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345).
  • Na piškot dáme polovinu Lískooříškového krému.
  • Vložíme další plát piškotu, doplníme formu zbytkem Lískooříškového krému a uhladíme povrch.
  • Nechat vychladit v ledničce cca 2 hodiny.
  • Po vychladnutí jemně posypeme povrch dortu oříškovou drtí a ozdobíme šlehačkou se Ztužovač šlehačky Stabella (kód: 1775).
Zmrzlinový den

Související


Doprava za každého počasí

Objednejte do 12:00 a zboží můžete mít druhý den.

Zdarma pro objednávky nad 4000 Kč bez DPH

   Podívejte se jaké bude počasí



...

Odsuzujeme vojenskou invazi Vladimíra Putina do sousední demokratické země. Zároveň přejeme rusům prezidenta s lepším charakterem - a to co nejdříve.