Lískooříškový dort

Lískooříškový dort

Třené těsto Sandy Ø 26 cm

100 g  Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
  45 g  vejce
  45 g  Máslo 82%
  10 g  kvalitní voda

  • Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3 – 5 min.
  • Pečeme při 190 ºC po dobu 10 min. při puštěném větrání.

Dortový korpus světlý (na 1 dortový korpus Ø 26 cm)

330 g   Směs na pečení piškotu Biscuit (kód: 2101)
215 g  vejce
  50 g  kvalitní voda

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
  • Pečeme při 200 ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.

Lískooříškový krém

100 g  Readymix Lískový oříšek (kód: 2010)
125 g  kvalitní voda min. 20 ºC
500 g  našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Readymix smícháme do hladka s vodou 20 ºC a lehce vmícháme do našlehané šlehačky.

Receptura šlehačka na ozdobu

 7,5 g    Ztužovač šlehačky Stabella (kód: 1775)
500 g    Smetana 33% tuku

Bagna rum

  • Svaříme 120 g cukr krupice ve 100 g kvalitní voda a následně ochutíme 44 g Rumu.

Postup

  • Do dortové formy vložíme tenký plát ze  Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413), potřeme  Bagna rum a přikryjeme silnějším plátem  Směs na pečení piškotu Biscuit (kód: 2101).
  • Na piškot dáme polovinu Lískooříškového krému.
  • Vložíme další plát piškotu, doplníme formu zbytkem Lískooříškového krému a uhladíme povrch.
  • Nechat vychladit v ledničce cca 2 hodiny.
  • Po vychladnutí jemně posypeme povrch dortu oříškovou drtí a ozdobíme šlehačkou se Ztužovač šlehačky Stabella (kód: 1775).
Zmrzlinový den