Likérový tunel

Likérový tunel

Základ z třeného těsta

   100 g Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
     45 g vejce
     45 g Máslo 82%
     10 g kvalitní voda

  • Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3-5 min.
  • Pečeme při 190 ºC po dobu 10 min. při puštěném větrání.

Základní recept na rolády

280 g Směs na Dorty Royal (kód: 2776)
300 g vejce
100 g kvalitní voda
  60 g pšeničná polohrubá mouka

Světlá roláda (1 Plech 60 x 40 cm)

  • Všechny suroviny se cca 10 min. rychle vyšlehají a nalijí na pečící plech.
  • Čokoládová roláda (1 Plech 60 x 40 cm).
  • Stejný recept jako na světlou roládu, ale přidá se 30 g Kakao a jen 40 g mouky.
  • Teplota pečení: 230-240 °C.
  • Doba pečení: 10-12 min. (puštěné větrání).

Náplňové třešně

  100 g Stabilizátor ovoce Bindogel (kód: 1762)
  200 g cukr krupice se vmíchá
1000 g třešňová šťáva
1500 g odkapaně třešně

Krém Vaječný likér

  200 g Ztužovač šlehačky Vaječný likér - na šlehačkové dorty (kód: 1725)
  200 g kvalitní voda  25 °C
  100 g Likér Vaječný koňak (kód: 2778)
1000 g Smetana 33% tuku našlehaná předem

  • Vše promíchat.

Co si připravit

  • Spodní obdélníkový plát ze směsi Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413).
  • Čokoládový-Roládový plát ze směsi Směs na Dorty Royal (kód: 2776).
  • Proslazené náplňové třešně.
  • Šlehačku s chutí Vaječného likéru.
  • Bílou čokoládovou polevu na dozdobení povrchu.
  • Šlehačku na dozdobení pod čokoládové oválky.
  • Čokoládové oválky s nápisem Eierlikör.