Křupavé kuličky v hořké čokoládě Bonn - 3 kg

Křupavé kuličky v hořké čokoládě Bonn - 3 kg

Křupavé kuličky v hořké čokoládě Bonn - 3 kg
kg bez DPH: 411,00 Kč
kg s DPH: 460,32 Kč
prodejní ks s DPH: 1.380,96 Kč
prodejní ks bez DPH: 1.233,00 Kč
na objednávku


Parametry

Popis

Malé lesklé kuličky na dekoraci zmrzliny a moučníků.

Čokoládové košíčky

Z tohoto množství vyrobíte 16 ks košíčku o váze 60 g

 

Čokoládová poleva na výrobu košíčku:

320 g  Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099) nebo Křupavé kuličky v hořké čokoládě Bonn (kód: 1736)

  • Rozehřejeme čokoládu a štětečkem ji rozetřeme do všech stran silikonového košíčku.

Krém vaječný likér nebo meruňka:

100 g     Ztužovač šlehačky Vaječný likér - na šlehačkové dorty (kód: 1725) nebo Ztužovač šlehačky Meruňka - na šlehačkové dorty (kód: 1732)

125 g     kvalitní voda 20ºC

500 g     našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Readymix se smíchá do hladka s vodou min. 20ºC a vmíchá lehce do našlehané šlehačky.

Piškotový plát:

250 g     Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)

275 g      vejce

  25 g       kvalitní voda

  25 g       cukr krupice

  • Pro čokoládový piškot: přidáme 20 g  Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478)  + 40 g kvalitní voda.
  • Piškot doporučujeme zvlhčit slazenou kávou.
  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
  • Poté ihned natřeme na plech a pečeme při 250ºC , 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát  - 60 x 80 cm.

POSTUP VÝROBY:

Dort Cheesecake-Brownies (4 x Ø 18 cm)

Základ z třeného těsta (na 1 plát Ø 26 cm)

100 g Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
  45 g vejce
  45 g Máslo 82%
  10 g kvalitní voda

Postup

  • Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3-5 min. a poté rozetřeme do vymazané formy.
  • Pečeme při 190 ºC po dobu 5-10 min. při puštěném větrání.

Základní recept na Cheesecake

225 g Směs na pečení Cheesecake (kód: 2097)
  65 g cukr krupice

  • Smíchá se dohromady.

270 g vejce
600 g Smetana 33% tuku tekutá,
900 g tvaroh nízkotučný
dle chuti citronová šťáva

  • Všechny suroviny se smíchají a asi 2-3 min. se nechají dobře promíchat.

Brownies (základní recept)

1000 g Směs na Brownies (kód: 2769)
  250 g vejce
  250 g olej
  150 g kvalitní voda

  • 3-5 min. pomalu promíchat.
  • Obě hmoty se plní do kulaté formy s nepravidelým střídáním, které vytvoří "mramorování".
  • Poté se peče.

Teplota pečení

  • 190 °C (etážová trouba)
  • cca 140-150 °C (otočná trouba)

Doba pečení

Semifreddo - pistáciové

Piškotový plát

250 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
275 g vejce
  25 g kvalitní voda
  25 g cukr krupice

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
  • Poté ihned natřeme na plech a pečeme při 250 ºC 6 minut.
  • Z tohoto množství vyrobíme 1 plát  - 60 x 80 cm.

Pistáciový krém

    50 g Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163)
  250 g Smetana 33% tuku
    25 g Ochucovací pasta Pistácie Extra (kód: 2393)

Postup

  • Do šlehačky vmícháme Ztužovač šlehačky Semifreddo (kód: 3163), vodu a ochucovací pastu. Vše společně vyšleháme.
  • Formu na semifreddo prokládáme postupně piškotem a krémem a necháme mrazit 1 - 5 hod. (podle velikosti formy).
  • Všechny nádoby a formy se před šleháním důkladně vychladí.
  • Šlehačkové dezerty se po vyndání z mrazničky zdobí a uchovávají v chladící vitríně při teplotě +2 °C až +4 °C.

Dort Růžový Panter

Piškotový korpus Bisquit čokoládový (na 1 dortový korpus Ø 24 cm)

  330 g   Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
  216 g   vejce
    50 g   kvalitní voda

  • Vše šleháme při vyšších otáčkách po dobu 8 – 10 min.
  • Nakonec krátce vmícháme směs: 20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478) a 40 g kvalitní voda.
  • Pečeme při 200 ºC, 30 min. bez větrání, poté 15 min. s větráním.
  • Po vychladnutí ukrojíme z korpusu plát o výšce 1,5 cm a ten potřeme džemem.
  • Poté naplníme cca 725 g krému Černý rybíz a nakonec 675 g Bílého neutrálního krému.
  • Uhladíme povrch a necháme v lednici cca 2 hod. zpevnit.

Krém černý rybíz (na 1 dort  Ø 26 cm)

 100 g   Ztužovač šlehačky Černý rybíz - na šlehačkové dorty (kód: 2123)
 125 g   kvalitní voda 20 ºC 
 500 g   našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Readymix smícháme do hladka s vodou 20 ºC a poté vmícháme do našlehané šlehačky.

Bílý neutrální krém

    38 g   Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086)
    50 g   kvalitní voda 25 - 30 ºC
  250 g   našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

Dozdobení dortu

Listopadový dort

Základ z třeného těsta (na 1 plát Ø 26 cm)

100 g   Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
  45 g    vejce
  45 g    Máslo 82%
  10 g    kvalitní voda

  • Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3 – 5 min. a poté rozetřeme do vymazané formy.
  • Pečeme při 190 ºC po dobu 10 min. při puštěném větrání.
  • Po vychladnutí potřeme malinovým džemem.

Piškotový korpus Bisquit čokoládový (na 1 dortový korpus Ø 24 cm)

  330 g   Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
  216 g    vejce
    50 g    kvalitní voda

  • Vše šleháme při vyšších otáčkách po dobu 8 – 10 min.
  • Nakonec krátce vmícháme směs 20 g Kakao tmavé Selecao 22-24% tuku (kód: 2478) se 40 g vody.
  • Pečeme při 200 ºC, 30 min. bez větrání, poté 15 min s větráním. 
  • Po vychladnutí ukrojíme z korpusu plát o výšce cca 1 cm a ten položíme do formy na základ z třeného těsta, potřený džemem.
  • Poklademe plátky odkapaných hrušek a potřeme polovinou čokoládového krému.
  • Položíme další čokoládový plát a doplníme formu zbytkem čokoládového krému.
  • Uhladíme povrch a necháme v lednici cca 2 hod. zpevnit.

Krém čokoládový (na 1 dort  Ø 26 cm)

 100 g   Ztužovač šlehačky Čokoláda - na šlehačkové dorty (kód: 2122)
 125 g   kvalitní voda 20ºC 
 500 g   našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Readymix smícháme do hladka s vodou 20 ºC a poté vmícháme do našlehané šlehačky.

Neutrální krém

    75 g     Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086)
  100 g     kvalitní voda 25 - 30 ºC
  500 g     našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Readymix smícháme do hladka s vodou 25 - 30 ºC a vmícháme do našlehané šlehačky.

Dozdobení dortu

Balení výrobku: 3 kg
Skladování: Po otevření obalu surovinu nabírejte čistým a suchým nástrojem. Poté obal opět dobře uzavřete. Skladujte při pokojové teplotě a v suchu. Jedná se o surovinu s dlouhou trvanlivostí. Datum minimální trvanlivosti je uveden na obalu.
Výrobek je určen pro profesionální výrobu zmrzlin, zákusků a podobných pokrmů.
Kód: 1736

Složení

Složení výrobku: čokoláda(kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sojový lecithin, extrakt z vanilky bourbon), pšeničný extrudát(pšeničná mouka, cukr, pšeničný slad, pšeničný škrob, pečící prostředek: E500, sůl, kakaové máslo, přírodní vanilkové aroma).
Alergeny:
  • 1 - obiloviny
  • 6 - sója
Nutriční hodnoty / 100 g:
  • Energie: 528 kcal
  • Sacharidy: 50.7 g
  • - z toho cukry: 39.1 g
  • Tuky: 31.9 g
  • - z toho nasycené mastné kyseliny: 19.5 g
  • Bílkoviny: 5.7 g
  • Sůl: 0.5 g
  • Vláknina: 7.7 g
  • Sušina: 96.5 g