Jahodový dort

Jahodový dort

Dortový korpus čokoládový (na 1 dortový korpus Ø 26 cm)

330 g  Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
215 g  vejce
  50 g  kvalitní voda

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
  • Smícháme 40 g kvalitní voda a 20 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478), směs přidáme do těsta a opět šleháme.
  • Pečeme při 200ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.

Jahodový krém

100 g   Ztužovač šlehačky Jahoda - na šlehačkové dorty (kód: 1726)
125 g   kvalitní voda min. 20ºC

500 g   Smetana 33% tuku

Želé poleva červená

  10 g  Želé poleva červená Rubín (kód: 1747)
200 g  kvalitní voda
  60 g  cukr krupice

  • Vodu přivedeme k varu.
  •  Želé poleva červená Rubín (kód: 1747) smícháme s cukrem a za stálého míchání vsypeme do vroucí vody a necháme asi 1-2 min. vařit.
  • Po krátkém zchladnutí je poleva připravená k použití (pokud má být poleva pevnější, lze přidat větší množství práškové želé polevy).

Receptura šlehačka na ozdobu 

    8 g    Ztužovač šlehačky Stabella (kód: 1775)
500 g    Smetana 33% tuku

Postup

  • Do dortové formy vložíme tenký plát čokoládového korpusu, potřeme jahodovým džemem a přikryjeme silnějším plátem čokoládového piškotu.
  • Naplníme polovinou Jahodového krému.
  • Vložíme další plát čokoládového piškotu, doplníme formu zbytkem jahodového šlehačkového krému a uhladíme povrch do rovna. Připravený dort uložíme do ledničky cca na 2 hodiny.
  • Po vyndání z lednice dort dozdobíme našlehanou šlehačkou se Ztužovač šlehačky Stabella (kód: 1775), plátky jahod a čokoládovými ozdobami Čokoládové ornamenty, hořká čokoláda (kód: 1752).
Zmrzlinový den

Související


Doprava za každého počasí

Objednejte do 12:00 a zboží můžete mít druhý den.

Zdarma pro objednávky nad 4000 Kč bez DPH

   Podívejte se jaké bude počasí



...

Odsuzujeme vojenskou invazi Vladimíra Putina do sousední demokratické země. Zároveň přejeme rusům prezidenta s lepším charakterem - a to co nejdříve.