Dortový korpus čokoládový (na 1 dortový korpus Ø 26 cm)
330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
215 g vejce
50 g kvalitní voda
- Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.
- Smícháme 40 g kvalitní voda a 20 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478), směs přidáme do těsta a opět šleháme.
- Pečeme při 200ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.
Jahodový krém
100 g Ztužovač šlehačky Jahoda - na šlehačkové dorty (kód: 1726)
125 g kvalitní voda min. 20ºC
- Ztužovač šlehačky Jahoda - na šlehačkové dorty (kód: 1726) smícháme do hladka s vodou 20 ºC a lehce vmícháme do našlehané šlehačky.
500 g Smetana 33% tuku
Želé poleva červená
10 g Želé poleva červená Rubín (kód: 1747)
200 g kvalitní voda
60 g cukr krupice
- Vodu přivedeme k varu.
- Želé poleva červená Rubín (kód: 1747) smícháme s cukrem a za stálého míchání vsypeme do vroucí vody a necháme asi 1-2 min. vařit.
- Po krátkém zchladnutí je poleva připravená k použití (pokud má být poleva pevnější, lze přidat větší množství práškové želé polevy).
Receptura šlehačka na ozdobu
8 g Ztužovač šlehačky Stabella (kód: 1775)
500 g Smetana 33% tuku
Postup
- Do dortové formy vložíme tenký plát čokoládového korpusu, potřeme jahodovým džemem a přikryjeme silnějším plátem čokoládového piškotu.
- Naplníme polovinou Jahodového krému.
- Vložíme další plát čokoládového piškotu, doplníme formu zbytkem jahodového šlehačkového krému a uhladíme povrch do rovna. Připravený dort uložíme do ledničky cca na 2 hodiny.
- Po vyndání z lednice dort dozdobíme našlehanou šlehačkou se Ztužovač šlehačky Stabella (kód: 1775), plátky jahod a čokoládovými ozdobami Čokoládové ornamenty, hořká čokoláda (kód: 1752).
Související:
Kakao Selecao 22-24% tuku, 1,5 kg
cena za kg: 290,00 Kč
———
Želé poleva červená Rubín, 3 kg
cena za kg: 505,00 Kč
———
Ztužovač šlehačky Jahoda - na šlehačkové dorty, 3 kg
cena za kg: 383,00 Kč
———
Směs na pečení jemného piškotu Biscuit, 25 kg
cena za kg: 95,00 Kč
———