Příprava makového korpusu
335 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
220 g vejce
50 g kvalitní voda
50 g Maková náplň
- Vše se rychle šlehá po dobu 8-10 min. Poté se nalije do formy a dá upéct.
- Teplota pečení: 190 °C.
- Doba pečení: 30 min. Po 15 min. pustit větrání.
Jogurtový krém
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
100 g Ztužovač šlehačky Semifreddo Neutro
65 g kvalitní voda
20 g Sušené ochucení Yogo 30 Lea
- Vše společně vyšleháme.
Rakytníková náplň
Polovina jogurtové náplně se ochutí 30 g Ochucovací pasta Rakytník (kód: 2757).
Postup
- Makový korpus se potře meruňkovým džemem, který se zjemní olejem s cukrem.
- Natře se jogurtová bílá náplň a uhladí se povrch.
- Přidá se Rakytníková náplň a uhladí se povrch.
- Takto připravený korpus se dá do lednice zpevnit.
- Pak zamrazit v mraznici.
- Odstraní se forma a na okraj dortu se nalije nepravidelně Poleva krémová Loveria Classica Oříšková čokoláda (kód: 2301), viz foto.
- Ozdobí se šlehačkovými růžičkami vyrobenými s Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086).
- Dozdobí se pomocí Čokoládové tyčinky 120 ks (kód: 2772).
Související:
Směs na pečení jemného piškotu Biscuit, 25 kg
cena za kg: 95,00 Kč
———
Poleva krémová Loveria Classica Oříšková čokoláda, 5,5 kg
cena za kg: 251,00 Kč
———
Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty, 3 kg
cena za kg: 290,00 Kč
———
Jogurt Yogo 30 - sušené ochucení, 2 kg
cena za kg: 511,00 Kč
———