Dort Jahody se Stracciatellou (1 plech 60 x 20 cm)

Dort Jahody se Stracciatellou (1 plech 60 x 20 cm)

Základní recept na Sacher piškot

600 g Směs na korpus Sacher (kód: 2630)
350 g vejce
  50 g kvalitní voda

  • Směs se našlehá a do hladka rozetře na plech vyložený pečícím papírem, uhladí se a peče.
  • Teplota pečení: 190 °C
  • Doba pečení: cca 20 min. s puštěným větráním.

Jahodový krém

140 g Ztužovač šlehačky Jahoda - na šlehačkové dorty (kód: 1726)
175 g kvalitní voda, ca. 20 °C 

  • Smíchá se do hladka.

700 g Smetana 33% tuku  našlehaná předem

  • Vše se spojí.

Stracciatella krém

140 g Ztužovač šlehačky Stracciatella - na šlehačkové dorty (kód: 2764)
175 g kvalitní voda  20 °C

  • Smíchá se do hladka.

700 g Smetana 33% tuku našlehaná předem

  • Vše se spojí.

Panna Cotta Zrcadlová poleva

40 g Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086)
40 g kvalitní voda, teplá

  • Smíchá se do hladka a hned poté se přidá:

250 g Smetana 33% tuku, tekutá

  • Vše se promíchá a ihned se potahuje povrch řezů.
  • Lze také použít Zrcadlová poleva Bílá čokoláda (kód: 2496).
  • Na dno formy se vloží plát upečený ze Směs na korpus Sacher (kód: 2630) (60 x 20 cm).
  • Jahodový krém a Stracciatella krém se nepravidelně protřou.
  • Naplní se jimi forma, uhladí se do hladka a nechá cca 2 hodiny chladit v lednici.
  • Zrcadlová bílá poleva se natře na povrch řezů. Může se melírovat s Topping Jahoda Linea (kód: 2196).
  • Nakrájí se nejprve čtverce (10 x 10 cm) a pak diagonálně trojúhelníky.

Zdobení

  • Použije se čerstvé ovoce, popř. čokoládové plátky.