Základ z třeného těsta (na 1 plát Ø 26 cm)
100 g Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
45 g vejce
45 g Máslo 82%
10 g kvalitní voda
- Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3 – 5 min. a poté rozetřeme do vymazané formy.
- Pečeme při 190 ºC po dobu 10 min. při puštěném větrání.
- Po vychladnutí natřeme cca 200 g produktem Farcitura Meruňka (kód: 2416).
Piškotový korpus Bisquit čokoládový (na 1 dortový korpus Ø 24 cm)
330 g Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
216 g vejce
50 g kvalitní voda
- Vše šleháme při vyšších otáčkách po dobu 8 – 10 min. Nakonec krátce vmícháme směs 40 g kvalitní voda s 20 g Kakao Selecao 22-24% tuku (kód: 2478).
- Pečeme při 200 ºC, 30 min. bez větrání, poté 15 min. s větráním.
- Po vychladnutí ukrojíme z korpusu plát o výšce 2 cm a ten položíme do formy na základ z třeného těsta, potřený džemem.
- Poté naplníme cca 500 g krému Orinoco.
- Položíme další čokol. plát o výšce 2 cm a naplníme zbylým krémem Orinoco.
- Uhladíme povrch a necháme v lednici cca 2 hod. zpevnit.
Krém Orinoco (na 1 dort Ø 26 cm)
100 g Ztužovač šlehačky Čokoláda - na šlehačkové dorty (kód: 2122)
125 g kvalitní voda 20ºC
500 g Smetana 33% tuku
- Readymix smícháme do hladka s vodou 20 ºC a poté vmícháme do našlehané šlehačky.
Poleva Orinoco-Canache
150 g Smetana 33% tuku
15 g med (nebo glukózový sirup)
8 g Máslo 82%
- Svaříme a promícháme se 230 g Čokoláda hořká 58% blok (kód: 2099).
- Necháme zchladit v lednici na teplotu 40 ºC.
Šlehačka na ozdobu
7,5 g Ztužovač šlehačky Stabella (kód: 1775)
500 g vychlazená Smetana 33% tuku
- Suroviny se společně vyšlehají šlehačem.
- Po ušlehání se krém ochutí podle doporučeného dávkování pastou např. Ochucovací pasta Čokoláda Noir Linea (kód: 2190), která se metlou lehce vmíchá do ušlehané šlehačky.
Dozdobení dortu
- Spodní okraj dortu, po vyndání z formy, ozdobíme prstencem z 30 g Lesklé čokoládové zdobení 2-6 mm (kód: 1761).
- Povrch potřeme polevou Orinoco-Canache.
- Dozdobíme šlehačkovými kopečky a čokoládovými ornamenty.
Související:
Ochucovací pasta Čokoláda Noir Linea, 5 kg
cena za kg: 321,00 Kč
———
Ztužovač šlehačky Čokoláda - na šlehačkové dorty, 3 kg
cena za kg: 323,00 Kč
———
Farcitura Meruňka, 1,5 kg
cena za kg: 242,00 Kč
———
Směs na pečení třeného těsta Sandy, 25 kg
cena za kg: 95,00 Kč
———
Kakao Selecao 22-24% tuku, 1,5 kg
cena za kg: 290,00 Kč
———
Čokoláda hořká 58% blok, 2,5 kg
cena za kg: 208,00 Kč
———
Směs na pečení jemného piškotu Biscuit, 25 kg
cena za kg: 95,00 Kč
———