Citronový dort

Citronový dort

Základ z třeného těsta (na 1 plát Ø 26 cm)

100 g    Směs na pečení třeného těsta Sandy (kód: 2413)
  45 g    vejce
  45 g    Máslo 82%
  10 g    kvalitní voda

  • Vše šleháme při středních otáčkách po dobu 3 – 5 min.
  • Pečeme při 190ºC po dobu 10 min při puštěném větrání.
  • Po vychladnutí na povrch natřeme cca 100 g Farcitura Meruňka (kód: 2416).

330 g     Směs na pečení jemného piškotu Biscuit (kód: 2345)
216 g     vejce
  50 g     kvalitní voda

  • Vše rychle šleháme 8 – 10 minut.

  • Pečeme při 200ºC, 30 minut bez větrání, poté 15 minut s větráním.

Krém Citronový

100 g      Ztužovač šlehačky Citron - na šlehačkové dorty (kód: 2104)
125 g      kvalitní voda 20ºC
500 g      našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Readymix smícháme do hladka s vodou 20ºC a vmícháme do našlehané šlehačky.

Citronová poleva

  50 g     Ztužovač šlehačky Citron - na šlehačkové dorty (kód: 2104)
100 g     kvalitní voda 20ºC

  • Readymix spojíme s vodou a pořádně zamícháme, až začne želatina mírně tuhnout, začneme dort polévat. 

Neutrální krém

  75 g     Ztužovač šlehačky Neutro - na šlehačkové dorty (kód: 2086)
100 g     kvalitní voda 25º- 30ºC
500 g     našlehaná vychlazená Smetana 33% tuku

  • Readymix smícháme do hladka s vodou 25º-30ºC a vmícháme do našlehané šlehačky.

Postup

  • Na základní plát z třeného těsta, potřený Farcitura Meruňka (kód: 2416), položíme ve formě piškotový plát o výšce 1,5 cm .
  • Na piškotový korpus natřeme vyšší vrstvu krému Citrón a položíme další tenkou vrstvu korpusu.
  • Krém doplníme do okraje a dáme do ledničky na cca 2 hod. zpevnit. .
  • Po vyndání z lednice potřeme dort citrónovou polevou a dozdobíme neutr. krémem a čok. ornamenty.
Zmrzlinový den

Související


Doprava za každého počasí

Objednejte do 12:00 a zboží můžete mít druhý den.

Zdarma pro objednávky nad 4000 Kč bez DPH

   Podívejte se jaké bude počasí



...

Odsuzujeme vojenskou invazi Vladimíra Putina do sousední demokratické země. Zároveň přejeme rusům prezidenta s lepším charakterem - a to co nejdříve.