Zmrzlina s podílem 30% ovoce.
405 g kvalitní voda
300 g čerstvé jahody
50 g Ochucovací pasta Jahoda Extra (kód: 2316)
170 g cukr krupice
40 g Dextróza (kód: 2126)
35 g Frutta 50 - zmrzlinový základ ovocný (kód: 2690)
Nejprve promícháme dohromady všechny suché ingredience.
Výslednou suchou směs dobře zamícháme do vody a necháme alespoň půl hodiny odstát.
Tekutou směs znova promícháme a nalijeme do zmrzlinového stroje.
Zmrzlinu vypouštíme po částech, jednotlivé prameny vytékající zmrzliny naskládáváme volně na sebe do "kopců".
Nakonec dozdobíme povrch polevami a necháme krátce zamrazit v mrazáku nebo nejlépe pomocí silného šokového mražení.
Umístíme do zmrzlinové vitríny, nebo uskladníme v mrazáku.
———
———
———